
Domowa czekolada
Dzień Mamy to taki fajne, pełne wzruszeń święto. Możliwość obchodzenia go podwójnie ? jako matka i jako córka też bardzo mi się podoba.
Czytaj dalejDzień Mamy to taki fajne, pełne wzruszeń święto. Możliwość obchodzenia go podwójnie ? jako matka i jako córka też bardzo mi się podoba.
Czytaj dalejCzy ktoś dał się namówić na zbiór pokrzyw po mojej kwietniowej agitacji? Jeśli nie skusił Was jeszcze ten omlet z pokrzywą –
Czytaj dalejWiosna to najpiękniejszy czas w kuchni. Wymęczona przednówkową monotonią smaków, z ulgą porzucam zimowe zapasy, teraz liczy się zieleń, lekkość i chrupkość!
Czytaj dalejPracowałam ostatnio nad ciekawym materiałem dla Pomorskiej Organizacji Turystycznej – razem z różnymi szefami kuchni rozmawialiśmy o nowalijkach. Najbardziej utkwiła mi w głowie rozmowa z Rafałem Koziorzemskim z sopockiego Fishermana, który powiedział, że jego nowalijki to rośliny, które jako pierwsze może zebrać na łące czy w lesie.
Czytaj dalejPrzez sprytne gotowanie rozumiem oszczędzanie produktów spożywczych i czasu na ich przygotowanie. Bez marnowania żywności, bez zbędnego zużywania energii, dla dobra planety i swojego portfela.
Napisała do mnie Kasia: Dzień dobry, czytam Pani bloga od dawna. Wspominała Pani kilkukrotnie ajerkoniak jako częstego gościa na Pani stole, ale nigdzie nie ma u Pani na niego przepisu.
Nadeszła ta chwila i z radością przedstawiam Wam owoc moich jesiennych spacerów po Gdańsku, e-book “GDAŃSK DLA WTAJEMNICZONYCH. 10 pysznych spacerów”.
Copyright Strawberries from Poland, 2017