
Granola najlepsza, vol. 3
Ostatnimi czasy sporo się u mnie dzieje. Do najprzyjemniejszych wydarzeń należy moja rozmowa z Basią w jej podcaście “Z pełnymi ustami”, która spotkała się z Waszym ciepłym przyjęciem.
Czytaj dalejOstatnimi czasy sporo się u mnie dzieje. Do najprzyjemniejszych wydarzeń należy moja rozmowa z Basią w jej podcaście “Z pełnymi ustami”, która spotkała się z Waszym ciepłym przyjęciem.
Czytaj dalejUwielbiam mazurki! To moje ulubione wielkanocne ciasta, bo mają wszystko, co lubię najbardziej: warstwę kruchego ciasta, słodkie nadzienie i można się pobawić przy ich dekoracji.
Czytaj dalejWegebowl to pomysł na szybki i bardzo satysfakcjonujący obiad. Przygotowanie go zajmuje mi jakiś kwadrans, w porywach dwadzieścia minut. Kluczowe składniki mojej miseczki to warzywny element chrupiący –
Czytaj dalejPseudoramen. Biedaramen. Resztkowy ramen. Ramen na obierkach… Nazwijcie go jak chcecie, to po prostu pełen smaku wywar przygotowany z tanich, powszechnie dostępnych i w większości resztkowych składników.
Czytaj dalejMuesli w proszku, które pokazywałam Wam przed świętami, doskonale wpisuje się w trend noworocznych postanowień. Będę zdrowo się odżywiać, schudnę, zapiszę się na siłownię…
Śniło mi się dzisiaj, że zaczęłam trenować boks. Czekałam na ringu na swoją przeciwniczkę, mocniejszą ode mnie. To byłam moja pierwsza walka, bałam się jej ale czułam też ekscytację, że zaczyna się coś nowego.
Maria Disslowa, “Jak gotować”, 1937.
Copyright Strawberries from Poland, 2017