• Blog
  • SPIS POTRAW
  • Moje portfolio/kontakt
  • O MNIE
  • VINTAGE COOKING
Logo
  • Blog
  • SPIS POTRAW
  • Moje portfolio/kontakt
  • O MNIE
  • VINTAGE COOKING
thermomix tm6
0 Komentarzy

Thermomix TM6 a TM5 – różnice

Ten wpis powstał w ramach współpracy barterowej z Thermomix. Miał być rolką, ale temat jest zbyt rozległy by sprowadzać go do krótkiego filmiku, więc zdecydowałam, że spiszę moje wrażenia na blogu.

Czytaj dalej
10 komentarzy

Barszcz biały na zalewie z ogórków kiszonych

Kto by pomyślał, że będę zbierać się do tego wpisu blisko rok! Blogi pokrywa warstwa kurzu, ale jednak to chyba na nich nadal najłatwiej znaleźć jakiś przepis –

Czytaj dalej
granola
3 komentarze

Granola najlepsza, vol. 3

Ostatnimi czasy sporo się u mnie dzieje. Do najprzyjemniejszych wydarzeń należy moja rozmowa z Basią w jej podcaście „Z pełnymi ustami”, która spotkała się z Waszym ciepłym przyjęciem.

Czytaj dalej
ciasto wielkanocne
0 Komentarzy

Ekspresowy mazurek snickersowy

Uwielbiam mazurki! To moje ulubione wielkanocne ciasta, bo mają wszystko, co lubię najbardziej: warstwę kruchego ciasta, słodkie nadzienie i można się pobawić przy ich dekoracji.

Czytaj dalej
Poprzedni Następny
  • blog
  • parakulinarnie
  • poradnik domowy
  • styl życia

Jak rozsądnie zrobić zapasy żywności?

1 Komentarz
Jak zrobić zapasy żywności

Przybywam ze spiżarnianym tematem. Jak rozsądnie zrobić zapasy żywności? 1. Zacznij od przeglądu spiżarni. Najlepiej zrobić mały remanent. Ile masz kasz, ile strączków, ile puszek?

Czytaj dalej
  • blog
  • na słono
  • na śniadanie
  • pieczywo
  • przystawki
  • warzywa

Wędzony tempeh – jak go ugryźć

4 komentarze

Wydawać by się mogło, że żyjemy samą skrobią i śmietanką (klik i klik), ale to nieprawda! Żywimy się jeszcze kanapkami, ha ha.

Czytaj dalej
  • blog
  • na obiad
  • na słono
  • warzywa

Gratin Dauphinois, zapiekanka ziemniaczana

9 komentarzy
zapiekanka ziemniaczana

Jeśli miałabym wskazać jakiś kuchenny zimowy szlagier, byłaby to niewątpliwie gratin dauphinois. Pod tą nazwą skrywają się cieniutkie plastry ziemniaków zapieczone z tłustą śmietanką, do tego nieco soli, gałki muszkatołowej i nuta czosnku.

Czytaj dalej
1 … 22 23 24 25 26 … 323

Przepisy na szparagi

proste przepisy na szparagi

Mój bezpłatny e-book:

Gdańskie smaczki!

Moja fotografia zwycięzcą w kategorii Food for the family w międzynarodowym konkursie fotografii kulinarnej

Moja fotografia zwycięzcą w kategorii Food for the family w międzynarodowym konkursie fotografii kulinarnej

Moja 2. książka już w sprzedaży (klik!)

Retro kuchnia Anna Włodarczyk

Kuchnia polska z początków XXw.:leguminy,forszmaki, melszpejzy, zefiry i inne wspaniałości podane w nowoczesnej formie.

Moja pierwsza książka

zapach truskawek black publishing

Kategorie

  • PRL od kuchni
  • babyfood
  • bezmięsne
  • blog
  • boże narodzenie
  • ciasta
  • ciasteczka
  • desery bez pieczenia
  • dla pełnoletnich
  • fajne miejsca trójmiasto
  • historie
  • książki
  • kuchnia regionalna
  • less waste
  • lifestyle
  • lubię
  • macierzyństwo
  • na obiad
  • na słodko
  • na słono
  • na śniadanie
  • najednąrękę
  • napoje
  • owoce
  • parakulinarnie
  • pieczywo
  • piknik
  • podróże
  • pomorskie prestige
  • poradnik domowy
  • przetwory
  • przystawki
  • ryby
  • sałatki
  • styl życia
  • trójmiasto
  • vintage cooking
  • warzywa
  • wielkanoc
  • wpis komercyjny
  • współpraca
  • współpraca komercyjna
  • z mięsem
  • z pola łąki lasu
  • zoom na smak: lekcje fotografii kulinarnej
  • zupy

Archiwum Blogu

Copyright Strawberries from Poland, 2017