
Thermomix TM6 a TM5 – różnice
Ten wpis powstał w ramach współpracy barterowej z Thermomix. Miał być rolką, ale temat jest zbyt rozległy by sprowadzać go do krótkiego filmiku, więc zdecydowałam, że spiszę moje wrażenia na blogu.
Czytaj dalejTen wpis powstał w ramach współpracy barterowej z Thermomix. Miał być rolką, ale temat jest zbyt rozległy by sprowadzać go do krótkiego filmiku, więc zdecydowałam, że spiszę moje wrażenia na blogu.
Czytaj dalejKto by pomyślał, że będę zbierać się do tego wpisu blisko rok! Blogi pokrywa warstwa kurzu, ale jednak to chyba na nich nadal najłatwiej znaleźć jakiś przepis –
Czytaj dalejOstatnimi czasy sporo się u mnie dzieje. Do najprzyjemniejszych wydarzeń należy moja rozmowa z Basią w jej podcaście „Z pełnymi ustami”, która spotkała się z Waszym ciepłym przyjęciem.
Czytaj dalejUwielbiam mazurki! To moje ulubione wielkanocne ciasta, bo mają wszystko, co lubię najbardziej: warstwę kruchego ciasta, słodkie nadzienie i można się pobawić przy ich dekoracji.
Czytaj dalejDzisiaj nie będę zbyt wylewna, bo ledwie zdążyłam wypakować plecak z Lublina (relacja wkrótce), a już muszę pakować się do Gniezna.
1. Młode orzechy laskowe?Słodkie, delikatne w smaku, pachnące wczesną jesienią. 2. ?Blue Jasmine? Woodego Allena. Uwielbiam Cate Blanchett! 3. Akcję ?Let’s Do It Together?, nie tylko dlatego, że jestem wśród zwycięzców 😉 Tutaj poczytacie o idei przedsięwzięcia, od siebie powiem, że jest to forma dialogu o sztuce ze społeczeństwem.
Ten wpis będzie miał szczególny charakter. Chcę Wam przedstawić pewien przepis. DANIE, JAKIEGO NIE WIDZIELIŚCIE 100 niczego 1 szklanka nic 2 łyżki nic 1 łyżeczka niczego opcjonalnie: 2 łyżki nic Nic siekam dość drobno. Rozgrzewam patelnię z dwiema łyżkami niczego i przekładam na nią zawartość deski do krojenia.
Copyright Strawberries from Poland, 2017