Drożdżówka z serem i kruszonką,kanapka z szynką, sałatą i ogórkiem,jogurt z mesli – – to w tygodniu. W weekendy celebracja ?jajecznica z wędzonym łososiem,plaster twarogu z miodem na maślanym rogalu,chrupiące tosty z szynką, mozarellą i świeżą bazylią,owsianka z brązowym cukrem i odrobiną masła,jajko na miękko z ciepłą bułeczką.

Początek roku wita mnie miłymi zdarzeniami. Długi spacer po gdańskich lasach – dużo śniegu, dużo słońca i kilka małych odkryć.Spaghetti ze szparagami i gruszkowa caipirhina w ramach inauguracji pierwszego roku na aplikacji.Wywiad poświęcony Truskawkom i ich autorce w kulinarnym dziale portalu gazeta.pl: http://ugotuj.to/przepisy_kulinarne/1,87978,7416806,Blog_tygodnia__Strawberries_from_Poland.html

Nowy rok, nowe wyzwania – czasem całkiem niechciane, jednak i te trzeba przyjąć z godnością i dźwignąć na plecach.Na razie jednak spędzam przyjemny wieczór, starając się nie rozdłubywać niechcianych obowiązków, skupiając się na smaku herbaty, która właśnie wystygła, kolorze lakieru*, jaki za chwilę nałożę na paznokcie, przedostatniej audycji Łasiczki (i Olszaka), przeglądaniu nowego numeru Kuchni i lekturze Wysokich Obcasów.