Blog tygodnia i inne miłe zdarzenia

4 stycznia 2010

Początek roku wita mnie miłymi zdarzeniami.

Długi spacer po gdańskich lasach – dużo śniegu, dużo słońca i kilka małych odkryć.
Spaghetti ze szparagami i gruszkowa caipirhina w ramach inauguracji pierwszego roku na aplikacji.
Wywiad poświęcony Truskawkom i ich autorce w kulinarnym dziale portalu gazeta.pl:

http://ugotuj.to/przepisy_kulinarne/1,87978,7416806,Blog_tygodnia__Strawberries_from_Poland.html

62 komentarze

  • 9 lat temu

    oby cały rok był pełen takich niespodzianek i takich odkryć 😀

  • 9 lat temu

    Aniu,

    Gratuluję!:)
    Zauważam coraz częściej, ze blogi kulinarne wychodzą "z podziemia", coraz więcej zainteresowania blogosferą.
    Bardzo miły początek roku i niech tak będzie dalej:)

    Zasyłam całusy!:)

  • 9 lat temu

    Ania, dobrego, niespodzianek bez liku!
    Gratuluje Ci wyroznien – zaslugujesz, szczerze!
    Z lekka nie nadazam, ale jestem gdzies tam 🙂
    Buziaki Anulko sle :*

  • 9 lat temu

    Ha, to gratulacje! Jaki profesjonalny wywiad, jestem pod wrażeniem… I zdjęcia piękne do tego wywiadu. Bardzo. Oby tak dalej, Aniu.! Piękny początek roku 🙂

  • 9 lat temu

    Gratuluję, Aniu!

  • 9 lat temu

    Widziałam, czytałam, podziwiałam :)… Co ja piszę!- podziwiam ;)!
    A jakby przypadkiem udało Ci się spełnić marzenie odnośnie Jamiego O., to ja chętnie wpadnę na ciasteczko ;)…

  • 9 lat temu

    Wiesz, Aniu… Powiedziałaś w tym wywiadzie wiele mądrych rzeczy, które mnie dają sporo do myślenia. I dodam, że podobnie jak Nette, chętnie wpadnę na ciasteczko z Jamiem O.w samym fartuszku! ;))

    Gratuluję z całego serduszka wyróżnienia!

  • 9 lat temu

    Aniu gratuluję wyróżnienia i bardzo ciekawego wywiadu. I również podziwiam 🙂

  • 9 lat temu

    Serdecznie Ci gratuluję!
    Pozdrawiam

  • 9 lat temu

    Naprawdę dobry wywiad, można by czytać i czytać…
    🙂
    Gratuluję Aniu, zasłużyłaś sobie na taką niespodziankę!:)

  • 9 lat temu

    Aneczka, wielkie gratulacje! Z ogromną przyjemnością przeczytałam ten wywiad i dowiedziałam się wielu fajnych rzeczy 🙂

    pozdrowienia :))

  • 9 lat temu

    Właśnie dzisiaj po południu wchodziłam na stronę "ugotuj to" i zauważyłam wywiad z Tobą.Gratulacje! 🙂

  • 9 lat temu

    Twoja sława rośnie w tempie niespotykanym, skoro Twoje zdjęcia są już obok zdjęć Kubicy i Ziobry, hi, hi. Gratulacje i oby cały rok był takie, jak jego początek. A nawet lepszy, bo czemu nie.

  • 9 lat temu

    gratulacje

  • 9 lat temu

    Aniu gratuluję moooocno! Super! :***

  • 9 lat temu

    Gratuluję:) Super! Bardzo podobał mi się wywiad:)

  • 9 lat temu

    Aniu, gratuluję artykułu, świetny wywiad, pięknie okrasiłaś go zdjęciami. A po lekturze zaczęło mi burczeć w brzuchu.
    Dziękuję Ci za miłe słowo. To wiele dla mnie znaczy.
    Uściski 🙂

  • 9 lat temu

    gratulacje ***

  • 9 lat temu

    O proszę – i jest już jedna miła noworoczna niespodzianka 🙂 Bardzo mi się podoba pomysł tych wywiadów – gratuluję Tobie i już jestem ciekawa kto będzie następny :)))

  • 9 lat temu

    Aniu, piękny wywiad. Fajna z Ciebie osoba, wzbudziłaś moją wielką sympatię 🙂

  • 9 lat temu

    Lubie kiedy ludzie ktorych lubie sie ciesza i maja sukcesy, sukcesiki duze i male:)Gratuluje wiec:) A gdanskie lasy pozdrawiam:D

  • 9 lat temu

    Gratulacje, wywiad wspaniały 🙂

  • 9 lat temu

    Anulka! W duchu obstawiałam, że będziesz w tym artykule 🙂
    Mogłam wyznaczyć sobie jakąś nagrodę :)))
    I dobrze!
    Gratuluję z całego serca ;*

    e.

  • 9 lat temu

    Tak trzymaj!
    🙂

  • 9 lat temu

    Baaaardzo się cieszę Aniu i szczerze gratuluję.
    Dobry znak na początek roku.
    Lubię takie długie zimowe spacerki

    pozdrawiam cieplutko
    M.

  • 9 lat temu

    I ja gratuluję! Życzę dalszego ciągu przyjemności przez cały rok 🙂

  • 9 lat temu

    Już czytałam! Tym bardziej gratuluję!

  • 9 lat temu

    Gratulacje Aniu, miło że miło:)

  • 9 lat temu

    Gratuluje! W pelni zasluzylas na takie wyroznienie 🙂

  • Anonimowy
    9 lat temu

    Przyjemny blog bo i temat przyjemny. W uznaniu za trud podzielę się moim niedawnym odkryciem kulinarnym, czyli farszem na pierogi z poświątecznych remanentów. A więc bierzemy dobry ser pleśniowy typu gorgonzola (byle nie słodka, dobry lazur też może być), do tego dodajemy namoczone rodzynki, siekane suszone śliwki i posiekane lub grubo starkowane orzechy włoskie. Proporcje każdy musi ustalić sam tak aby scharmonizować słoność sera i słodycz suszonych owoców. Wg mnie najlepiej podawać z roztopiononym masłem. Przepis zapewne nieoryginalny, ale przyszedł mi własnoręcznie do głowy gdy smętnie patrzyłem na resztki poświąteczne, czytając zarazem o połączeniu sauternes z roquefortem.

  • 9 lat temu

    Gratuluję i życzę jeszcze wielu takich niespodzianek w tym roku 🙂

  • 9 lat temu

    Aniu, gratuluje!!!
    Fajne sa takie "male" osiagniecia 😀

  • 9 lat temu

    Aniu, ja jeszcze nie nadążam co to ten blog tygodnia, ale jestem zachwycona Twoim wywiadem, a co ważniejsze, tym że zahacza to o Twoje marzenia 🙂 Cieszę się ogromnie i z Twoich wyróżnień i z tego jak wspaniale dzielisz się z nami i swoimi słowami i swoimi smakami 🙂
    Ściskam Cię cieplutko Truskaweczko :***

  • 9 lat temu

    gratki ogromne :*

  • 9 lat temu

    Aniu gratuluje! I chcialam powiedziec, ze znow czytamy to samo 😀 Pozdrawiam

  • 9 lat temu

    Aniu, aby ten caly Nowy Roku byl jak jego poczatek – pelen przyjemnych niespodzianek 🙂

  • 9 lat temu

    Gratulacje! Bardzo ciekawy wywiad. 🙂

  • 9 lat temu

    gratuluję i zabieram się za czytanie wywiadu!

  • 9 lat temu

    Aniu gratuluję, masz bardzo piękny, inspirujący blog! Cieszę się razem z Tobą, rok zaczęłaś więc owocnie, oby tak dalej…pozdrawiam cieplutko!

  • 9 lat temu

    Aniu, gratulacje. Przeczytałam wywiad z przyjemnością. Masz wspaniały blog 9jak dla mnie nie tylko kulinarny i z przyjemnością tu zaglądam). Pozdrawiam serdecznie – muffingirl

  • 9 lat temu

    to jeszcze ja się do gratulacji przyłączę 🙂

    to miłe – gdy pasja przynosi satysfakcję

    i takie efekty

    …niech to będzie Dobry Rok !

  • 9 lat temu

    Bardzo miłe wyróżnienia Aniu, ciesze się, że umiliły Ci początek roku 🙂 Wywiad przeczytałam z prawdziwym zaciekawieniem i przyjemnością 🙂 Prosto, szczerze o kuchni i ciekawe spostrzeżenia o rozwoju blogosfery kulinarnej 🙂

  • 9 lat temu

    Bardzo miłe wyróżnienia Aniu, ciesze się, że umiliły Ci początek roku 🙂 Wywiad przeczytałam z prawdziwym zaciekawieniem i przyjemnością 🙂 Prosto, szczerze o kuchni i ciekawe spostrzeżenia o rozwoju blogosfery kulinarnej 🙂

  • 9 lat temu

    Truskaweczko jestem za Tobą całym sercem! Nie tylko na takie laury zasłużyłaś! Pudruj ile sił aż do totalnego zasłodzenia!;)

  • 9 lat temu

    Nic dodać… GRATULACJE!!!

  • 9 lat temu

    Gratulacja Aniu 😉 Zasłużone w 100% bo Twoje truskawki mają duszę i coś wyjątkowego.

    Pozdrawiamy,
    Dorota i Roxi

  • 9 lat temu

    Aniu, moje gratulacje, bardzo ciekawy wywiad!
    Gruszkowa caipirinha, hmmm….

  • 9 lat temu

    Truskaweczko, po pierwsze gratulacje. po Drugie – przyjemnie się czytało. po Trzecie – "Całuski Pani Darling" i mnie kiedyś skłoniły do pieczenia pierwszych ciast :)))

    A ciasteczka z kawą sobie zapisuję i zrobię niebawem 🙂

  • 9 lat temu

    Miło zaczęty rok. :-))

  • 9 lat temu

    Aniu! i w ogóle zostań królową kuchni w TVN 😀 i i i i..napisz książke 🙂 😀 tak na dobry początek 2010;)

  • 9 lat temu

    WOW!
    Gratuluję i wcale się nie dziwię, w pełni zasłużyłaś 🙂

  • 9 lat temu

    Aniu, wspaniale się czytało. Jak zawsze Ciebie. 🙂 Gratuluję i życzę wielu jeszcze miłych niespodzianek. :**

  • 9 lat temu

    Dziękuję Wam za miłe – jak zawsze – słowa. Cieszę się, że mogłam się z Wami podzielić taką rzeczą. Niby to drobiazg, ale sprawił mi wielką przyjemność, w końcu nie codzień udziela się wywiadów 😉

    Pozdrawiam Was mocno!

  • 9 lat temu

    Aniu, doczytalam wywiad – oj jakos mnie nie zdzwiol, ze wybralas ciasteczka z kawa jako przepis – u mnie nadal na liscie, ale zdjecie z laciata spodnica swietne, jedynie Bosforka nos moze je przebic!
    Flakow nie ugotujesz – hmm 😀
    Usciski :*

  • 9 lat temu

    wow, wow, ANiu, gratulacje, nie mogę doczekać się lektury! 🙂

  • 9 lat temu

    Gratuluję wywiadu, świetny artykuł !! Bardzo inspirujący. Nie myślałam o blogach z tej perspektywy. Jesteś świetną obserwatorką a Twoje wnioski na temat blogów kulinarnych są bardzo trafne, mogła bym się pod nimi podpisać.

  • 9 lat temu

    Cieszę się razem z Tobą:)
    Nawet nie wiesz jak bardzo:)
    Pięknie zaczął się ten rok!
    Pozdrawiam cię ciepło ,Aniu!

  • 9 lat temu

    Serdeczne gratulacje 🙂 Bardzo ciekawy artykuł, czyta się z przyjemnością 🙂 żałuję, że nie mam i nie miałam tych "Całusków…" – miałam za to "Książkę kucharską Kubusia Puchatka" ;))) pozdrawiam!

  • 9 lat temu

    Gratuluję i wszystkiego najlepszego życzę na nowy Rok.

  • 9 lat temu

    a ja właśnie dzięki temu artykułowi tu trafiłem :)) miło, że są jeszcze ludzie dla których gotowanie jest pasją a nie codzienną udręką i przykrym obowiązkiem.

  • 9 lat temu

    Serdeczne gratulacje! :)))
    Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku!

  • 9 lat temu

    świetny wywiad! gratuluję!!! po tekście z Olivierem mam rogala od ucha do ucha…:):):):) – ale skąpy ten fartuszek musiałby być…:) pozdrowienia

Zostaw komentarz