Barszcz biały na zalewie z ogórków kiszonych
Kto by pomyślał, że będę zbierać się do tego wpisu blisko rok! Blogi pokrywa warstwa kurzu, ale jednak to chyba na nich nadal najłatwiej znaleźć jakiś przepis –
Czytaj dalejKto by pomyślał, że będę zbierać się do tego wpisu blisko rok! Blogi pokrywa warstwa kurzu, ale jednak to chyba na nich nadal najłatwiej znaleźć jakiś przepis –
Czytaj dalejOstatnimi czasy sporo się u mnie dzieje. Do najprzyjemniejszych wydarzeń należy moja rozmowa z Basią w jej podcaście “Z pełnymi ustami”, która spotkała się z Waszym ciepłym przyjęciem.
Czytaj dalejUwielbiam mazurki! To moje ulubione wielkanocne ciasta, bo mają wszystko, co lubię najbardziej: warstwę kruchego ciasta, słodkie nadzienie i można się pobawić przy ich dekoracji.
Czytaj dalejWegebowl to pomysł na szybki i bardzo satysfakcjonujący obiad. Przygotowanie go zajmuje mi jakiś kwadrans, w porywach dwadzieścia minut. Kluczowe składniki mojej miseczki to warzywny element chrupiący –
Czytaj dalejMaria Ochorowicz-Monatowa, “Uniwersalna książka kucharska”, 1937 r.; Jesienią pojawia się w sklepach niepozorny korzeń – skorzonera. Ubrudzony ziemią, czarny, nie zachęca do kupna, ale skusiłam się na niego, bo niejednokrotnie widywałam go w przedwojennych książkach kucharskich.
Z radością przedstawiam Wam nowe wcielenie Truskawek. Oprócz nowego wyglądu*, zrobiłam tu małe porządki, z którymi pragnę Was zapoznać. Nowości, które pojawiły się na Truskawkach to: skrócony adres strony (wbijacie strawberriesfrompoland.pl, nie strawberriesfrompoland.blogspot.com), zaktualizowany spis potraw i nowa zakładka “sezon na…”, w której będę prezentować pomysły na potrawy z użyciem sezonowych produktów (sezonowość szeroko rozumiana, bo np.
Ostatnio dużo się u mnie dzieje, schyłek roku będzie czasem nowości i zmian. Nie mogę się doczekać, kiedy niektóre z nich ujrzą światło dzienne, jednak te, na które mam wpływ, jeszcze wstrzymuję, gdyż chcę dopracować szczegóły.
Copyright Strawberries from Poland, 2017