Thermomix TM6 a TM5 – różnice
Ten wpis powstał w ramach współpracy barterowej z Thermomix. Miał być rolką, ale temat jest zbyt rozległy by sprowadzać go do krótkiego filmiku, więc zdecydowałam, że spiszę moje wrażenia na blogu.
Czytaj dalejTen wpis powstał w ramach współpracy barterowej z Thermomix. Miał być rolką, ale temat jest zbyt rozległy by sprowadzać go do krótkiego filmiku, więc zdecydowałam, że spiszę moje wrażenia na blogu.
Czytaj dalejKto by pomyślał, że będę zbierać się do tego wpisu blisko rok! Blogi pokrywa warstwa kurzu, ale jednak to chyba na nich nadal najłatwiej znaleźć jakiś przepis –
Czytaj dalejOstatnimi czasy sporo się u mnie dzieje. Do najprzyjemniejszych wydarzeń należy moja rozmowa z Basią w jej podcaście „Z pełnymi ustami”, która spotkała się z Waszym ciepłym przyjęciem.
Czytaj dalejUwielbiam mazurki! To moje ulubione wielkanocne ciasta, bo mają wszystko, co lubię najbardziej: warstwę kruchego ciasta, słodkie nadzienie i można się pobawić przy ich dekoracji.
Czytaj dalej… i kryształy, czyli kilka wielkanocnych kadrów. Kryształowa misa pełna śliwek w czekoladzie, sernik z brzoskwiniami, owocowa nalewka i trzy albumy starych fotografii.
Święta na spokojnie. Kawa, książka, ciasto, spacer. Bez pośpiechu, ze szczyptą słońca za oknem. CIASTO BANANOWE DANA LEPARDA: Z MĄKI RAZOWEJ, Z ŻURAWINĄ 300 g dojrzałych bananów 1 łyżka soku z cytryny 60 g suszonej żurawiny 60 g orzechów włoskich, posiekanych 75 g masła 175 g cukru trzcinowego (można użyć zwykłego, białego cukru) 50 ml oleju słonecznikowego 3 jajka 325 g mąki razowej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Banany rozgniatam widelcem na papkę, łączę z sokiem z cytryny.
Ach, ja lubię ziemniaki! W mundurkach, ze szczyptą soli i świeżym masłem, pieczone w towarzystwie kurczaka i pomidorków koktajlowych albo utłuczone na puszyste puree z zielonymi niteczkami koperku.
Copyright Strawberries from Poland, 2017