Uber amazing blog

Gdy wróciłam z nart, zastała mnie na blogu miła niespodzianka:Liska wyróżniła mnie nagrodą Uber Amazing Blog :)) Początkowo nie wiedziałam, o co chodzi, ale po odnalezieniu odpowiedniego posta, po przeczytaniu regulaminu UAB stwierdziłam, że na mnie tez przyszedł czas!

Nagroda ta „Uber Amazing Blog” jest przyznawana osobom które:

inspirują Ciebie;

przedstawiają zdumiewające, niesamowite informacje;

mają dużo do poczytania;

zawierają zdumiewające projekty;

są jakieś inne powody, dla których sądzisz, że są niesamowite.

Zasady przyznawania tego wyróżnienia są następujące:

należy umieścić logo na swoim blogu;

należy wyznaczyć przynajmniej 5 blogów (może być więcej), które są dla Ciebie Uber Amazing (Super Zdumiewające)

należy powiadomić wyróżnionych, że otrzymali nagrodę Uber Amazing Blog, przez wpisanie komentarza na ich blogach;

podać link do bloga i osoby, która otrzymała nagrodę-wyróżnienie od Ciebie.

***

Jako że zaglądam tylko do moich ulubionych blogów, które z różnych powodów wydały mi się kiedyś wartościowe, dosyc trudno jest mi wysupłać z internetu 5 stron, które zasługują na to wyróznienie… Wyróżniam więc 5 blogów, kierując się sentymantalizmem, a nie jakimiś rzeczowymi kryteriami 🙂

Jestem też świadoma faktu, że jeszcze wiele ciekawych blogów nie zostało przeze mnie odkrytych (co rusz odkrywam arcyciekawą stronę!)…

White plate

ten blog przychodzi mi na myśl od razu (i wcale nie dlatego, ze to Liska nominowała mnie do UAB), ponieważ właściwie od początku mojej blogowej działalności Biały talerz był dla mnie niedoścignionym wzorem.

Za co podziwiam TWP?

Za perfekcyjne, ale nie bezduszne zdjęcia.

Za umiejętność uchwycenia chwili, szczegółu w jego kulminacyjnym momencie.

I tak piękne, bliskie mi teksty?

Moja kuchnia nad Atlantykiem

to pierwszy blog kulinarny, jaki poznałam. Chwilę poźniej się nim zachwyciłam i wpisałam do mojego zeszytu co najmniej połowę przepisów, jakie na nim widniały.

Za co podziwiam bloga Agnieszki?

Za – o czym już niejednokrotnie wspominałam ? reporterskie zacięcie w pisaniu tekstów.

Za zdjęcia w śródziemnomorskim klimacie.

Od kuchni – to drugi blog kulinarny, jakiego odkryłam. A raczej on odkrył mnie, bo Aleksandra jest ze mną od narodzin Truskawek 🙂

Za co cenię jej bloga?Oczywiscie za osobę autorki :)Za róznorodność przepisów, za piękne chleby i godną podziwu systematyczność w blogowaniu.

Niebieskie migdały – to moje najnowsze odkrycie kulinarne :)Jestem zachwycona plastycznością zdjęć Aarici. Te fotografie kojarzą mi się z półtnami, to nie są zwykłe zdjęcia!

Zacisze wyśnione – to także moje ostatnie odkrycie, tym razem już nie stricte kulinarne. Jest tu ciepło i przytulnie.Znajdziecie tu wiele tekstów o ksiazkach – pisze je osoba, która jest z nimi zawodowo związana, ale nadal (a może dlatego?) pisze o nich z czułością i miłością.

Dobrze mi w tym zaciszu.

Cięzko było, ale się udało – powyżej moja piątka. Mogłabym ją rozszerzac bez końca (początkowo miałam taki zamiar), ale stwierdziłam, ze wtedy nigdy nie skończę tego posta…

5 komentarzy

  • 16 lat temu

    Aniu, ślicznie Ci dziękuję i to ze zdwojoną, a nawet większą siłą, gdyż jesteś niesamowicie wiernym gościem na moich blogowych stronach. Dziękuję też za to, że mogę odwiedzać twoje internetowe, truskawkowe zakamarki i inspirować się przepisami, które nie zawsze mam czas zamieścić u siebie. Trzymaj się cieplutko. Pozdrawiam.

  • 16 lat temu

    :)****
    !

  • 16 lat temu

    I ja serdecznie dziękuję. Czuję się naprawdę zaszczycona i niezwykle mi miło, że już tak długo z moim blogiem wytrwałaś. 😉 Napisałaś w takich superlatywach, że aż się czerwienię… 😉 Serdecznie Cię pozdrawiam i przy okazji składam życzenia świąteczne i noworoczne.

  • 16 lat temu

    Ooooo! Dziękuję 🙂 Ależ mi się miło na serduszku zrobiło… Pozdrawiam gorąco i raz jeszcze dziękuję! Aż mi słów zabrakło…

  • 16 lat temu

    Pisałam czystą prawdę! Naprawdę :)))

Zostaw komentarz