Piernik debiutant

20 grudnia 2008

13 komentarzy

  • 8 lat temu

    ja parę dni temu też debiut pierniczkowy zaliczyłam z tym samym przepisem i foremkami 🙂
    a pierniczki są pyszne 😉 u mnie zrobiły furorę i musiałam pilnować żeby Świąt doczekały 🙂

    pozdrawiam 🙂

  • 8 lat temu

    Jakie zdjęcia !!!A te pierniczki też robię!

  • 8 lat temu

    Pięknie, pięknie Aniu! 🙂 Pan renifer prezentuje się nader godnie. 😉 A czy będą zdjęcia po sesji zdobienniczej?

  • 8 lat temu

    Hi hi, Teresko, ale koincydencja 🙂

    Margot, chyba wszyscy blogowicze robią pierniczki 🙂

    Małgosiu, przewiduję takie foto, mam nadzieję, że nic nie stanie ku temu na przeszkodzie 🙂 CHociaż moje pierniczki nie będą zbyc pięknie zdobione, bo nie lubię lukru, zwełaszcza tego gestego, który robi ładne wzorki…

  • 8 lat temu

    Aniu, Twoej pierniczki są śliczniutkie! Pięknie swiąteczne, cudo! Uwielbiam pierniczki i robić i zjadać. Robiłam z synkiem i bedziemy chyba w poniedziałek je lukrowac i zdobić. Na pewno pokażę na blogu.:)
    Pozdrawiam ciepło 🙂

  • Bardzo udany ten debiut 🙂

  • 8 lat temu

    Aniu, śliczne pierniczki! Ja nigdy jeszcze nie robiłam pierniczków 🙁
    Czy one są z tych, które zostają miękkie przez cały czas?
    jeśli tak, to skuszę się na ten przepis w przyszłym roku. Mam manię planowania różnych rzeczy na długi czas wprzód, więc mogę już dziś zaplanować pierniczki na za rok!
    I jestem ciekawa jak będą wyglądały po dekoracji:)

  • 8 lat temu

    Majano, ja w poniedziałek tez bedę ozdabiać pierniczki. Ho ho ho, to juz jutro! 🙂

    Cud, miód, dziękuję, tez jestem zadowolona…:)

    Kasiu, jełsi nie robiłas nigdy, to rzetestuj ten przepis. Moimm zdaniem jest bdb- pierniczki nie są twarde. Cały czas pozostają puszyste.

  • 8 lat temu

    Piekne! ja w zeszlym roku pieklam moje pierwsze pierniczki 🙂
    Podziwiam Cie, bo ja nie mam cierpliwosci do obierania migdalow i orzechow i zawsze kupuje takie juz obrane :/

    Pozdrawiam serdecznie i swiatecznie 🙂

  • 8 lat temu

    Piękne pierniczki. Dołączam do miłośników świątecznej atmosfery. Jakoś nie umiem narzekać na konsumpcjonizm, brak śniegu, tłumy ludzi. Święta są magiczne i już.

  • 8 lat temu

    Beo, ze skórek obieram tylko migdały, orzechy luskać trzeba, bo mamy je z ogrodu…:) ALe może to i lepiej, bo są bardziej aromatyczne dzieki takim zabiegom.

    Lisko, ładnie powiedziane! 🙂

  • 2 lata temu

    Aniu, czy poprzez chłodne miejsce mogę rozumieć lodówkę? chciałabym ciasto wstawić na noc do lodówki i piec jutro.

  • 2 lata temu

    Tak, lodówka jest okej 🙂

Zostaw komentarz