W 2020 roku pokazuję tu zdecydowanie mniej relacji z wizyt w restauracjach w ramach projektu Pomorskie Prestige (klik), bo to specyficzny czas. Ale jak już się gdzieś wybiorę, to od razu trafiam na lody chałwowe, jeden z moich ukochanych smaków!
Trafiłam na nie w restauracji Kubicki, w której stery obejmuje szef Damian Mazurowski i gdyby nie fakt, że wcześniej zjadłam pyszny chłodnik (z wędzonymi półgęskami) i jesiotra (!), prosiłabym o dokładkę. Więcej o mojej wizycie w kultowej gdańskiej restauracji, Kubickim, tutaj- klik (zdjęcia, rozmowa z szefem).
Moją drugą wizytę złożyłam w restauracji Chmielna Grzegorza Labudy, nowince na pomorskiej mapie lokali. Przepyszny tatar z dorsza to jest coś, co powinniście zapamiętać i koniecznie spróbować tego dania! Więcej o mojej pysznej wizycie w pięknym miejscu przeczytacie tutaj – klik.
Znamy restaurację na Chmielnej- jest wspaniała! Potrawy są niezwykle ważne, natomiast wystrój również.. 🙂
to prawda! 🙂