Kapusta do kwadratu

27 kwietnia 2013

Kiedy w domu pojawia się cała główka kapusty, tradycyjnie dzielę ją na pół.Z jednej części robię ukochaną kapustę kokosową z curry. Drugą wykorzystuję do podczosu – klasycznej kapustki duszonej z dużą ilością koperku.

I ciągle nie potrafię wybrać, która smakuje mi bardziej.

7 komentarzy

  • 4 lata temu

    Akurat ostatnio sobie przypomniałam o tej kokosowej i nawet kupiłam już kapustę i mleko kokosowe. Ot, Zeitgeist. 😉

  • 4 lata temu

    To ja koniecznie i jedno i drugie muszę wykorzystać 🙂

  • 4 lata temu

    Poproszę o jedno i drugie na wynos 😉 😀 Wykorzystam oba przepisy! <3 Pozdrawiam słonecznie!

  • 4 lata temu

    jakie wiosenne kapuściane zdjęcie, lubię!

  • 4 lata temu

    Wiesz, że ja mam tak samo? W ogóle wszystkie nowalijki lubię zanurzać w mleku kokosowym albo curry – kalarepy, rzodkiewki, sałaty i kapusty. I ciągle nie wiem, czy wolę je taki czy tradycyjne.

  • Ja kapustę dopiero odkrywam, tak jakoś wyszło. Także notuję obie wersje.

Zostaw komentarz