Gotowanie w Dzień dobry TVN

gotowanie w dzień dobry tvn

W ubiegły poniedziałek po raz kolejny odwiedziłam studio Dzień dobry TVN (o moich wcześniejszych występach możecie poczytać tutaj  i tutaj). Tym razem motywem przewodnim była kuchnia dla dziadka, bo gotowałam w Dzień Dziadka właśnie. Układając menu zastanowiłam się, co posmakowałoby mojemu dziadkowi Jankowi. Miało być klasycznie, ale mały twist był dopuszczalny.

Pomyślałam zatem, że przygotuję pstrągi w winno-octowej marynacie, faszerowane pieczarki (ze szpinakiem i suszonymi pomidorami) i babkę dziadka. Babka dziadka to bezpośredni ukłon w stronę mojego dziadka Janka, bo to ucierane, dwukolorowe ciasto było stałym elementem wizyt w Wieluniu. Dziadek Janek piekł ją na każdy nasz przyjazd i kojarzy mi się tylko z Nim. Jak to z kuchnią sentymentalną bywa, to bardzo prosty przepis i prosty smak. Lubię ją zapijać czarną herbatą, najlepiej ze grubej szklanki (do pełni szczęścia brakuje tylko „1000 krzyżówek panoramicznych”).

Przepis na pstrągi i pieczarki pochodzi w mojej książki „Retro kuchnia” (klik).

Filmy z gotowania w „Dzień dobry TVN” możecie obejrzeć tutaj.

dzien dobry tvn gotujemy

fot.:Dzień dobry TVN;

4 komentarze

  • Iwa
    7 lat temu

    uwielbiam czytac Twojego bloga

    • Ania Włodarczyk
      7 lat temu

      Dziękuję! 🙂 <3

  • zozo
    7 lat temu

    Ale pięknie wyglądałaś 🙂 No i zawsze jestem pod wrażeniem swobody z jaką wypowiadasz się przed kamerami. Ogląda się z wielką przyjemnością. Pełna profeska !

    • Ania Włodarczyk
      7 lat temu

      Dziękuję bardzo! 🙂 Ale miło czytać takie rzeczy 🙂

Zostaw komentarz