Thermomix TM6 a TM5 – różnice
Ten wpis powstał w ramach współpracy barterowej z Thermomix. Miał być rolką, ale temat jest zbyt rozległy by sprowadzać go do krótkiego filmiku, więc zdecydowałam, że spiszę moje wrażenia na blogu.
Czytaj dalejTen wpis powstał w ramach współpracy barterowej z Thermomix. Miał być rolką, ale temat jest zbyt rozległy by sprowadzać go do krótkiego filmiku, więc zdecydowałam, że spiszę moje wrażenia na blogu.
Czytaj dalejKto by pomyślał, że będę zbierać się do tego wpisu blisko rok! Blogi pokrywa warstwa kurzu, ale jednak to chyba na nich nadal najłatwiej znaleźć jakiś przepis –
Czytaj dalejOstatnimi czasy sporo się u mnie dzieje. Do najprzyjemniejszych wydarzeń należy moja rozmowa z Basią w jej podcaście „Z pełnymi ustami”, która spotkała się z Waszym ciepłym przyjęciem.
Czytaj dalejUwielbiam mazurki! To moje ulubione wielkanocne ciasta, bo mają wszystko, co lubię najbardziej: warstwę kruchego ciasta, słodkie nadzienie i można się pobawić przy ich dekoracji.
Czytaj dalejMuesli w proszku dla Hello Zdrowie; Na kilka dni przed świętami w głowie Wam pewnie tylko pierniki i śledzie, a ja tu wyskakuję z muesli…
Kiedyś z wigilijnego stołu interesowała mnie wyłącznie zupa grzybowa (tak, my z tych, co nie jedzą czerwonego barszczu) i pierogi z grzybami, potem mój krąg zainteresowań rozszerzył się o kapustę z fasolą (przepis tutaj), karpia, a na samym końcu o śledzie.
Dzisiaj druga odsłona kulinarnych nowości książkowych. Pierwszą część znajdziecie tutaj. 1. „Wilno. Rodzinna historia smaków” , Ewa Wołkanowska-Kołodziej, wyd. Agora S.A.
Copyright Strawberries from Poland, 2017