• Blog
  • SPIS POTRAW
  • Moje portfolio/kontakt
  • O MNIE
  • VINTAGE COOKING
Logo
  • Blog
  • SPIS POTRAW
  • Moje portfolio/kontakt
  • O MNIE
  • VINTAGE COOKING
thermomix tm6
0 Komentarzy

Thermomix TM6 a TM5 – różnice

Ten wpis powstał w ramach współpracy barterowej z Thermomix. Miał być rolką, ale temat jest zbyt rozległy by sprowadzać go do krótkiego filmiku, więc zdecydowałam, że spiszę moje wrażenia na blogu.

Czytaj dalej
10 komentarzy

Barszcz biały na zalewie z ogórków kiszonych

Kto by pomyślał, że będę zbierać się do tego wpisu blisko rok! Blogi pokrywa warstwa kurzu, ale jednak to chyba na nich nadal najłatwiej znaleźć jakiś przepis –

Czytaj dalej
granola
3 komentarze

Granola najlepsza, vol. 3

Ostatnimi czasy sporo się u mnie dzieje. Do najprzyjemniejszych wydarzeń należy moja rozmowa z Basią w jej podcaście „Z pełnymi ustami”, która spotkała się z Waszym ciepłym przyjęciem.

Czytaj dalej
ciasto wielkanocne
0 Komentarzy

Ekspresowy mazurek snickersowy

Uwielbiam mazurki! To moje ulubione wielkanocne ciasta, bo mają wszystko, co lubię najbardziej: warstwę kruchego ciasta, słodkie nadzienie i można się pobawić przy ich dekoracji.

Czytaj dalej
Poprzedni Następny
  • blog
  • ciasta
  • na słodko
  • vintage cooking
  • wielkanoc

Wielkanocne baby kiedyś i dziś (babka cytrynowa)

6 komentarzy
Cytrynowa babka na Wielkanoc

Moje ulubione ciasta wielkanocne to mazurki (najbardziej lubię nieco ordynarny smak kajmakowego – klik, uwielbiam też ten prościutki z zapiekanym koglem-moglem –

Czytaj dalej
  • bezmięsne
  • na słono
  • na śniadanie
  • piknik
  • przystawki
  • ryby
  • warzywa
  • wielkanoc

Wielkanocna zielona rolada

10 komentarzy
Rolada ze szpinaku z łososiem

Wydaje mi się, że jeśli chodzi o kulinaria, Wielkanoc daje większe pole do popisu niż Boże Narodzenie. Menu na grudniowe święta jest sztywniejsze, więcej w nim tradycyjnych potraw, z których żal rezygnować, podczas gdy Wielkanoc to tylko kilka żelaznych opcji (u nas to faszerowane jajka, ćwikła, zielony sos –

Czytaj dalej
  • bezmięsne
  • blog
  • na obiad
  • na śniadanie
  • najednąrękę
  • przetwory
  • warzywa
  • wielkanoc

#15 Przepisy na jedną rękę: marynowane rzodkiewki

4 komentarze
szybkie marynowane rzodkiewki

Mogę śmiało powiedzieć, że uwielbiam książkę Nigelli Lawson „Po prostu Nigella” („Simply Nigella”). Robiłam z niej już ciasteczka anzac (klik), zielony sos tahini, pieczone ziemniaki w kratkę (hicior, klik), ukochaną granolę z oliwą (klik) i wiele innych rzeczy, których nie miałam możliwości sfotografować.

Czytaj dalej
1 … 85 86 87 88 89 … 323

Przepisy na szparagi

proste przepisy na szparagi

Mój bezpłatny e-book:

Gdańskie smaczki!

Moja fotografia zwycięzcą w kategorii Food for the family w międzynarodowym konkursie fotografii kulinarnej

Moja fotografia zwycięzcą w kategorii Food for the family w międzynarodowym konkursie fotografii kulinarnej

Moja 2. książka już w sprzedaży (klik!)

Retro kuchnia Anna Włodarczyk

Kuchnia polska z początków XXw.:leguminy,forszmaki, melszpejzy, zefiry i inne wspaniałości podane w nowoczesnej formie.

Moja pierwsza książka

zapach truskawek black publishing

Kategorie

  • PRL od kuchni
  • babyfood
  • bezmięsne
  • blog
  • boże narodzenie
  • ciasta
  • ciasteczka
  • desery bez pieczenia
  • dla pełnoletnich
  • fajne miejsca trójmiasto
  • historie
  • książki
  • kuchnia regionalna
  • less waste
  • lifestyle
  • lubię
  • macierzyństwo
  • na obiad
  • na słodko
  • na słono
  • na śniadanie
  • najednąrękę
  • napoje
  • owoce
  • parakulinarnie
  • pieczywo
  • piknik
  • podróże
  • pomorskie prestige
  • poradnik domowy
  • przetwory
  • przystawki
  • ryby
  • sałatki
  • styl życia
  • trójmiasto
  • vintage cooking
  • warzywa
  • wielkanoc
  • wpis komercyjny
  • współpraca
  • współpraca komercyjna
  • z mięsem
  • z pola łąki lasu
  • zoom na smak: lekcje fotografii kulinarnej
  • zupy

Archiwum Blogu

Copyright Strawberries from Poland, 2017