Początek roku wita mnie miłymi zdarzeniami.
Długi spacer po gdańskich lasach – dużo śniegu, dużo słońca i kilka małych odkryć.
Spaghetti ze szparagami i gruszkowa caipirhina w ramach inauguracji pierwszego roku na aplikacji.
Wywiad poświęcony Truskawkom i ich autorce w kulinarnym dziale portalu gazeta.pl:
http://ugotuj.to/przepisy_kulinarne/1,87978,7416806,Blog_tygodnia__Strawberries_from_Poland.html
oby cały rok był pełen takich niespodzianek i takich odkryć 😀
Aniu,
Gratuluję!:)
Zauważam coraz częściej, ze blogi kulinarne wychodzą "z podziemia", coraz więcej zainteresowania blogosferą.
Bardzo miły początek roku i niech tak będzie dalej:)
Zasyłam całusy!:)
Ania, dobrego, niespodzianek bez liku!
Gratuluje Ci wyroznien – zaslugujesz, szczerze!
Z lekka nie nadazam, ale jestem gdzies tam 🙂
Buziaki Anulko sle :*
Ha, to gratulacje! Jaki profesjonalny wywiad, jestem pod wrażeniem… I zdjęcia piękne do tego wywiadu. Bardzo. Oby tak dalej, Aniu.! Piękny początek roku 🙂
Gratuluję, Aniu!
Widziałam, czytałam, podziwiałam :)… Co ja piszę!- podziwiam ;)!
A jakby przypadkiem udało Ci się spełnić marzenie odnośnie Jamiego O., to ja chętnie wpadnę na ciasteczko ;)…
Wiesz, Aniu… Powiedziałaś w tym wywiadzie wiele mądrych rzeczy, które mnie dają sporo do myślenia. I dodam, że podobnie jak Nette, chętnie wpadnę na ciasteczko z Jamiem O.w samym fartuszku! ;))
Gratuluję z całego serduszka wyróżnienia!
Aniu gratuluję wyróżnienia i bardzo ciekawego wywiadu. I również podziwiam 🙂
Serdecznie Ci gratuluję!
Pozdrawiam
Naprawdę dobry wywiad, można by czytać i czytać…
🙂
Gratuluję Aniu, zasłużyłaś sobie na taką niespodziankę!:)
Aneczka, wielkie gratulacje! Z ogromną przyjemnością przeczytałam ten wywiad i dowiedziałam się wielu fajnych rzeczy 🙂
pozdrowienia :))
Właśnie dzisiaj po południu wchodziłam na stronę "ugotuj to" i zauważyłam wywiad z Tobą.Gratulacje! 🙂
Twoja sława rośnie w tempie niespotykanym, skoro Twoje zdjęcia są już obok zdjęć Kubicy i Ziobry, hi, hi. Gratulacje i oby cały rok był takie, jak jego początek. A nawet lepszy, bo czemu nie.
gratulacje
Aniu gratuluję moooocno! Super! :***
Gratuluję:) Super! Bardzo podobał mi się wywiad:)
Aniu, gratuluję artykułu, świetny wywiad, pięknie okrasiłaś go zdjęciami. A po lekturze zaczęło mi burczeć w brzuchu.
Dziękuję Ci za miłe słowo. To wiele dla mnie znaczy.
Uściski 🙂
gratulacje ***
O proszę – i jest już jedna miła noworoczna niespodzianka 🙂 Bardzo mi się podoba pomysł tych wywiadów – gratuluję Tobie i już jestem ciekawa kto będzie następny :)))
Aniu, piękny wywiad. Fajna z Ciebie osoba, wzbudziłaś moją wielką sympatię 🙂
Lubie kiedy ludzie ktorych lubie sie ciesza i maja sukcesy, sukcesiki duze i male:)Gratuluje wiec:) A gdanskie lasy pozdrawiam:D
Gratulacje, wywiad wspaniały 🙂
Anulka! W duchu obstawiałam, że będziesz w tym artykule 🙂
Mogłam wyznaczyć sobie jakąś nagrodę :)))
I dobrze!
Gratuluję z całego serca ;*
e.
Tak trzymaj!
🙂
Baaaardzo się cieszę Aniu i szczerze gratuluję.
Dobry znak na początek roku.
Lubię takie długie zimowe spacerki
pozdrawiam cieplutko
M.
I ja gratuluję! Życzę dalszego ciągu przyjemności przez cały rok 🙂
Już czytałam! Tym bardziej gratuluję!
Gratulacje Aniu, miło że miło:)
Gratuluje! W pelni zasluzylas na takie wyroznienie 🙂
Przyjemny blog bo i temat przyjemny. W uznaniu za trud podzielę się moim niedawnym odkryciem kulinarnym, czyli farszem na pierogi z poświątecznych remanentów. A więc bierzemy dobry ser pleśniowy typu gorgonzola (byle nie słodka, dobry lazur też może być), do tego dodajemy namoczone rodzynki, siekane suszone śliwki i posiekane lub grubo starkowane orzechy włoskie. Proporcje każdy musi ustalić sam tak aby scharmonizować słoność sera i słodycz suszonych owoców. Wg mnie najlepiej podawać z roztopiononym masłem. Przepis zapewne nieoryginalny, ale przyszedł mi własnoręcznie do głowy gdy smętnie patrzyłem na resztki poświąteczne, czytając zarazem o połączeniu sauternes z roquefortem.
Gratuluję i życzę jeszcze wielu takich niespodzianek w tym roku 🙂
Aniu, gratuluje!!!
Fajne sa takie "male" osiagniecia 😀
Aniu, ja jeszcze nie nadążam co to ten blog tygodnia, ale jestem zachwycona Twoim wywiadem, a co ważniejsze, tym że zahacza to o Twoje marzenia 🙂 Cieszę się ogromnie i z Twoich wyróżnień i z tego jak wspaniale dzielisz się z nami i swoimi słowami i swoimi smakami 🙂
Ściskam Cię cieplutko Truskaweczko :***
gratki ogromne :*
Aniu gratuluje! I chcialam powiedziec, ze znow czytamy to samo 😀 Pozdrawiam
Aniu, aby ten caly Nowy Roku byl jak jego poczatek – pelen przyjemnych niespodzianek 🙂
Gratulacje! Bardzo ciekawy wywiad. 🙂
gratuluję i zabieram się za czytanie wywiadu!
Aniu gratuluję, masz bardzo piękny, inspirujący blog! Cieszę się razem z Tobą, rok zaczęłaś więc owocnie, oby tak dalej…pozdrawiam cieplutko!
Aniu, gratulacje. Przeczytałam wywiad z przyjemnością. Masz wspaniały blog 9jak dla mnie nie tylko kulinarny i z przyjemnością tu zaglądam). Pozdrawiam serdecznie – muffingirl
to jeszcze ja się do gratulacji przyłączę 🙂
to miłe – gdy pasja przynosi satysfakcję
i takie efekty
…niech to będzie Dobry Rok !
Bardzo miłe wyróżnienia Aniu, ciesze się, że umiliły Ci początek roku 🙂 Wywiad przeczytałam z prawdziwym zaciekawieniem i przyjemnością 🙂 Prosto, szczerze o kuchni i ciekawe spostrzeżenia o rozwoju blogosfery kulinarnej 🙂
Bardzo miłe wyróżnienia Aniu, ciesze się, że umiliły Ci początek roku 🙂 Wywiad przeczytałam z prawdziwym zaciekawieniem i przyjemnością 🙂 Prosto, szczerze o kuchni i ciekawe spostrzeżenia o rozwoju blogosfery kulinarnej 🙂
Truskaweczko jestem za Tobą całym sercem! Nie tylko na takie laury zasłużyłaś! Pudruj ile sił aż do totalnego zasłodzenia!;)
Nic dodać… GRATULACJE!!!
Gratulacja Aniu 😉 Zasłużone w 100% bo Twoje truskawki mają duszę i coś wyjątkowego.
Pozdrawiamy,
Dorota i Roxi
Aniu, moje gratulacje, bardzo ciekawy wywiad!
Gruszkowa caipirinha, hmmm….
Truskaweczko, po pierwsze gratulacje. po Drugie – przyjemnie się czytało. po Trzecie – "Całuski Pani Darling" i mnie kiedyś skłoniły do pieczenia pierwszych ciast :)))
A ciasteczka z kawą sobie zapisuję i zrobię niebawem 🙂
Miło zaczęty rok. :-))
Aniu! i w ogóle zostań królową kuchni w TVN 😀 i i i i..napisz książke 🙂 😀 tak na dobry początek 2010;)
WOW!
Gratuluję i wcale się nie dziwię, w pełni zasłużyłaś 🙂
Aniu, wspaniale się czytało. Jak zawsze Ciebie. 🙂 Gratuluję i życzę wielu jeszcze miłych niespodzianek. :**
Dziękuję Wam za miłe – jak zawsze – słowa. Cieszę się, że mogłam się z Wami podzielić taką rzeczą. Niby to drobiazg, ale sprawił mi wielką przyjemność, w końcu nie codzień udziela się wywiadów 😉
Pozdrawiam Was mocno!
Aniu, doczytalam wywiad – oj jakos mnie nie zdzwiol, ze wybralas ciasteczka z kawa jako przepis – u mnie nadal na liscie, ale zdjecie z laciata spodnica swietne, jedynie Bosforka nos moze je przebic!
Flakow nie ugotujesz – hmm 😀
Usciski :*
wow, wow, ANiu, gratulacje, nie mogę doczekać się lektury! 🙂
Gratuluję wywiadu, świetny artykuł !! Bardzo inspirujący. Nie myślałam o blogach z tej perspektywy. Jesteś świetną obserwatorką a Twoje wnioski na temat blogów kulinarnych są bardzo trafne, mogła bym się pod nimi podpisać.
Cieszę się razem z Tobą:)
Nawet nie wiesz jak bardzo:)
Pięknie zaczął się ten rok!
Pozdrawiam cię ciepło ,Aniu!
Serdeczne gratulacje 🙂 Bardzo ciekawy artykuł, czyta się z przyjemnością 🙂 żałuję, że nie mam i nie miałam tych "Całusków…" – miałam za to "Książkę kucharską Kubusia Puchatka" ;))) pozdrawiam!
Gratuluję i wszystkiego najlepszego życzę na nowy Rok.
a ja właśnie dzięki temu artykułowi tu trafiłem :)) miło, że są jeszcze ludzie dla których gotowanie jest pasją a nie codzienną udręką i przykrym obowiązkiem.
Serdeczne gratulacje! :)))
Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku!
świetny wywiad! gratuluję!!! po tekście z Olivierem mam rogala od ucha do ucha…:):):):) – ale skąpy ten fartuszek musiałby być…:) pozdrowienia