01
Dzisiaj chciałam Wam opowiedzieć o nowej przygodzie, jaką podejmuję wspólnie z Pomorską Organizacją Turystyczną, pomysłodawcą projektu Pomorskie Prestige. Już od tego miesiąca będę pisać o restauracjach z Pomorskiego, które wykorzystują regionalne składniki, mają sezonowe menu i stanowią ciekawy punkt na mapie kulinarnej regionu.
O projekcie Pomorskie Prestige więcej przeczytacie tutaj – klik. Na tej stronie będą się też pojawiać moje teksty wraz ze zdjęciami. Tutaj, na Truskawkach, będę pokazywać Wam zajawki mojej pracy, z linkiem do właściwego tekstu.
Mój pierwszy przystanek to restauracja Północ-Południe w Gdyni. Zapraszam do rozmowy z szefem kuchni, Kamilem Kowalskim. Tamtejszy creme brulee ze wspaniałym musem z rokitnika śni mi się po nocach… Szczegóły mojej wizyty, w tym pyszności, jakie serwuje restauracja Północ-Południe, a także całą filozofię gotowania jej twórców opisałam tutaj – klik.
Uwaga: nie czytajcie tego z pustymi brzuchami!
ta strona niestety się nie otwiera…
Już poprawiłam 🙂