Thermomix TM6 a TM5 – różnice
Ten wpis powstał w ramach współpracy barterowej z Thermomix. Miał być rolką, ale temat jest zbyt rozległy by sprowadzać go do krótkiego filmiku, więc zdecydowałam, że spiszę moje wrażenia na blogu.
Czytaj dalejTen wpis powstał w ramach współpracy barterowej z Thermomix. Miał być rolką, ale temat jest zbyt rozległy by sprowadzać go do krótkiego filmiku, więc zdecydowałam, że spiszę moje wrażenia na blogu.
Czytaj dalejKto by pomyślał, że będę zbierać się do tego wpisu blisko rok! Blogi pokrywa warstwa kurzu, ale jednak to chyba na nich nadal najłatwiej znaleźć jakiś przepis –
Czytaj dalejOstatnimi czasy sporo się u mnie dzieje. Do najprzyjemniejszych wydarzeń należy moja rozmowa z Basią w jej podcaście „Z pełnymi ustami”, która spotkała się z Waszym ciepłym przyjęciem.
Czytaj dalejUwielbiam mazurki! To moje ulubione wielkanocne ciasta, bo mają wszystko, co lubię najbardziej: warstwę kruchego ciasta, słodkie nadzienie i można się pobawić przy ich dekoracji.
Czytaj dalejhttp://gnu.univ.gda.pl/~emcz/lucynac.html … pojawi się mój artykuł o pani z ryciny powyżej. Mam nadzieję, że Wam się spodoba! Pozdrowienia z miejsca, gdzie cykady hałasują głośniej niż mewy w porcie 🙂 /Wysokie Obcasy, sobotni dodatek do Gazety Wyborczej;
Restauracja Tokyo Sushi ul. Mściwoja 9, Gdynia czynna: pon.-pt. 11-22, sob.-niedz. 12-22 http://www.tokyosushibar.pl/ http://www.kulinarnagdynia.pl/ Dawno, dawno temu myślałam, że nie lubię sushi. Nie podobała mi się szpanerska otoczka ?suszarni?, nie chadzałam więc do takich lokali, a w konsekwencji nie próbowałam potraw tam serwowanych.
1. Morele ? niegdyś zupełnie je ignorowałam, od dwóch lat za nimi przepadam. Morelowy dżem z wanilią to rzecz, która doprowadza mnie do ekstazy, podobnie jak ta niepozorna z wyglądu tarta, ale najbardziej lubię to morelowe ciasto (chlebki)gryczane.
Copyright Strawberries from Poland, 2017